ZAGREB WINE GOURMET FESTIVAL

Posjeta predstavnika poljoprivredne komore republike Slovenije
23. February 2011.
NASTAVLJENI RADOVI NA BIO-GAS POSTROJENJU
18. March 2011.


Poštovani izlagači , dragi prijatelji,

Najprije svima vama želimo zahvaliti na sudjelovanju na četvrtom Zagreb Wine Gourmet Festivalu, Vaša je prisutnost ključan doprinos za uspjeh naše manifestacije i možemo biti ponosni na ono što smo zajedničkim snagama postigli u ovih nekoliko godina.

 Ovogodišnja velika posjećenost najbolji je dokaz rastućeg uspjeha Zagreb Wine Gourmet Festivala. U doba recesije, kad većina manifestacija  stavlja ključ u bravu, mi smo, zajedno s vama, uspjeli promovirati kulturu vina i gastronomije, te privući veliki broj posjetitelja (vaših potrošača), a to nam je od samog početka bio osnovni cilj


Poštovani izlagači , dragi prijatelji,

Najprije svima vama želimo zahvaliti na sudjelovanju na četvrtom Zagreb Wine Gourmet Festivalu, Vaša je prisutnost ključan doprinos za uspjeh naše manifestacije i možemo biti ponosni na ono što smo zajedničkim snagama postigli u ovih nekoliko godina.

 Ovogodišnja velika posjećenost najbolji je dokaz rastućeg uspjeha Zagreb Wine Gourmet Festivala. U doba recesije, kad većina manifestacija  stavlja ključ u bravu, mi smo, zajedno s vama, uspjeli promovirati kulturu vina i gastronomije, te privući veliki broj posjetitelja (vaših potrošača), a to nam je od samog početka bio osnovni cilj. Ujedno smo za hrvatska vina zainteresirali  vodeće ljude svjetske vinske scene. Već ste dobili popis uglednih uzvanika (novinara i kupaca) koji su posjetili ZWGF 2011, ali ga još jednom šaljemo u privitku, jer ga možda neki od vas nisu vidjeli.

Ipak, na ZWG Festivalu 2011 pojavili su se i određeni problemi, vezani za prostor Muzeja suvremene umjetnosti. S nekim izlagačima smo imali priliku razgovarati na samom Festivalu i zahvaljujemo im što su nam otvoreno iznijeli svoje primjedbe. No željeli bismo da svi budu informirani. U potpunosti se slažemo  s prigovorima na prostor. MSU smo izabrali isključivo zato što nam Muzej za umjetnost i obrt, gdje smo do sada bili, nije mogao osigurati uobičajeni termin za održavanje Festivala. (Tamo se održava velika izložba Art Deco, koja traje do početka svibnja). Smatrali smo da će MSU, kao jedna od najatraktivnijih novih zagrebačkih lokacija, biti adekvatan prostor za naš festival. Na našu veliku žalost, nije bilo tako. Čak smo unaprijed  reducirali i broj izlagača (to znaju oni koje smo morali odbiti), no posjećenost je bila puno veća nego do sada, pa je, posebno u poslijepodnevnim satima, nastala gužva. Drugoga dana smo pokušali to spriječiti, te nakon 17.30 sati više nismo puštali posjetitelje da uđu. Nespretan razmještaj stolova dodatno je otežao kretanje po sali i vaš rad za stolovima. Uistinu nam je žao i zbog toga vam se ispričavamo. A dogodine ćemo se vratiti u MUO (uz nadu će biti slobodan).

Unatoč tomu, veseli nas da smo dobili puno pohvala, a posebno od svih inozemnih novinara i kupaca koji su  bili oduševljeni s hrvatskim vinima I delicijama i  velikim zanimanjem publike. Sarah Kemp, glavna urednica Decantera, nam je na primjedbu o gužvi rekla: zamislite što bi bilo da nema ljudi!

Posebno nam je priznanje i čast što su nam Predsjednik Republike, Gdin. Ivo Josipović i Ministar turizma, Gdin. Damir Bajs bili počasni gosti na gala večeri Zagreb Wine Gourmet Festivala, te da smo osigurali izuzetnu medijsku popraćenost manifestacije.

Kako bismo sljedeće godine ispravili propuste, potrebna nam je konstruktivna razmjena mišljenja, te bismo željeli čuti vaša razmišljanja, prigovore i sugestije za što bolju organizaciju Zagreb Wine Gourmet Festivala 2012.

 Još jednom  jednom hvala i puno uspjeha u vašem radu.                                                                                               

  Srdačan pozdrav,

Ingrid Badurina Danielsson    Direktorica

i team Zagreb Wine Gourmet Festivala 

 

Odgovori