Caritas biskupije Banja Luka otvorio Dnevni centar za starije osobe
2. October 2017.
Promocija sira u marketu Đurić MB
12. October 2017.

U sklopu obilježavanja dječije nedelje, drugari iz vrtića “Maslačak” iz Banja Luke posjetili su danas, 3.10.2017. godine ZZ Livač. Po izlasku iz autobusa prvo su se uvjerli da je drvo prijateljstva, zasađeno prošle godine još uvjek na istom mjestu i da je “preživjelo” sušnu sezonu.
Usljedilo je druženje sa malom macom, zatim obilazak “vrtića” za malu telad, a onda i nešto veću. Potom smo obišli i velike krave koje daju mlijeko. Kao i uvijek zainteresovanost za ulazak u traktor Valtra bila je očita pa smo iskoristili priliku da sjednemo za volan. Ove godine posebnu pažnju je pljenila naš čuvar “Smokica” koja je obično strašljiva kada ugleda veću grupu ali su joj se drugari dopali tako da je cijelo vrijeme družila se s njima.
Obišli smo plastenike i probali svježu papriku, ubrali paradajz i krastavce.
Kakva bi posjeta bila da se ne obiđe sirana i vidi gdje se radi sir Trapist i ricotta, od mljeka koje se proizvede na farmi.
Na kraju smo probali sve ovo navedeno, neki drugari su probali mlijeko na farmi, a za one manje smo ga spremili da ga probaju u vrtiću. Sir na stolu je bio neizbježan. Kao mali znak pažnje drugarima smo pripremili i male poklone sa proizvodima sa farme. Drugari iz veće grupe su bili spremni i da ostanu duže na farmi i da nam pomognu u radu.
Do novog druženja, sa novim drugarima…..

Odgovori