ODRŽAN HRVATSKI FESTIVAL HRANE I VINA

BANJOLUČKI BREND
10. January 2012.
POČELI PROLJETNI RADOVI
6. March 2012.

Sir Trapist predstavljen na sajmu

ZZ LIvač je učestvovala na ovogodišnjem Hrvatskom festivalu hrane i vina je prvi sveobuhvatni festival u Hrvatskoj specifično usmjeren na promociju nacionalne kuhinje.

Sajam je održan u Zagrebačkoj Areni od 02. do 04

Sir Trapist predstavljen na sajmu

ZZ LIvač je učestvovala na ovogodišnjem Hrvatskom festivalu hrane i vina je prvi sveobuhvatni festival u Hrvatskoj specifično usmjeren na promociju nacionalne kuhinje.

Sajam je održan u Zagrebačkoj Areni od 02. do 04.03.2012. godine.

Hrvatski festival hrane i vina okuplja sve one koji se na profesionalan način bave hranom i vinom: velike i male proizvođače, uzgajivače, ugostitelje i hotelijere.
U Areni Zagreb na više od 5000 kvadratnih metara svoje će proizvode direktno ponuditi desetcima tisuća posjetitelja proizvođači pršuta, kulena, sireva, ulja, rakija, vina i drugog iz svih hrvatskih regija.

Program Festivala obuhvaća izlaganje, cooking show na dvije pozornice, kušanje vina i radionice u posebno za to uređenom prostoru, te prodaju proizvoda po festivalskim cijenama. Uz to je osmišljen zabavni program za cijelu obitelj i posebne radionice i igraonice za djecu. Ukratko, to su tri dana promotivno-izlagačke manifestacije uz vrhunski edukativno – zabavni program za stručnjake i širu javnost.

Osim veličine i raznovrsnog programa Hrvatski festival hrane i vina specifičan je i po festivalskoj nagradi koja će biti dodijeljena pojedincima koji su najviše doprinijeli razvoju eno-gastro kulture u Hrvatskoj.

Kako Hrvatski festival hrane i vina ima za cilj dugoročno pomagati razvoj eno-gastro kulture, osniva zakladu Mladi kuhar s ciljem prikupljanja sredstva za dodatno školovanje talentiranih učenika koji sudjeluju na regionalnim i državnim natjecanjima.

Odgovori