Promocija proizvoda ZZ Livač u Tropik centru Banja Luka

Russia Today (RT) snima prilog o siru Trapistu
23. March 2018.
Sir Trapist na sajmu gospodarstva u Mostaru
9. April 2018.

Dana 24.3.2018. godine održana je promocija proizvoda u Tropik centru Banja Luka. Izloženi su sirevi koji se rade u ZZ Livač. Posjetitelji su mogli da ih probaju i uvjere se u kvalitet proizvoda.

Uz proizvode, predstavljene su aktivnosti na projektu „Put baštine – od trapista do graničara“, koji za cilj ima doprinos održivom razvoju turizma i povećanju turističke ponude kroz stvaranje 116 kilometara dugog prekograničnog turističkog puta, od Banja Luke preko Lipika do Garešnice sve s ciljem da se na tom putu očuvaju, obnove i urede značajni elementi povijesne, kulturne i prirodne baštine.

U Bosni i Hercegovini će se napraviti staza dužine 85 km, koja će promovirati bašitinu Trapista ali ponuditi turistima i bogatstvo povjesti nacionalnih manjina koji se nalaze na ovoj stazi, istakao je dr. Draženko Budimir. Osposobit će se tri turistički atraktivna punkta u Ćelinovcu, Novoj Topoli i Mahovljanaima i jedan Obrtnički multimedijalni centar u Aleksandrovcu, na ZZ “Livač”. Pored toga napravit će se multimedijalni centar u samostanu Marija Zvijezda.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 706.517,08 eura, a bespovratna sredstva u iznosu od 600.539,511 eura (85% vrijednosti projekta) financira Europska unija iz programa Prekogranične suradnje (Interreg – IPA CBC Croatia – Bosnia and Hercegovina – Montenegro).

 

Odgovori