POSJETA DJELATNIKA CARITASA IZ BIH

POSJETA BISKUPA I NJEGOVIH GOSTIJU FARMI
31. August 2013.
SJETVA OZIMOG STOČNOG GRAŠKA
18. October 2013.


Djelatnici Caritasa u Bosni i Hercegovini sudjelovali su na studijskom posjetu Caritasu Biskupije Banja Luka u petak 27. rujna 2013. Godine


Djelatnici Caritasa u Bosni i Hercegovini sudjelovali su na studijskom posjetu Caritasu Biskupije Banja Luka u petak 27. rujna 2013. Godine. Toga dana Caritas biskupije Banja Luka proslavljao je i dan Caritasa. Iz cijele BiH 29 osoba je provelo radni dan obilazeći projekte i programe koje provodi Caritas banjalučke biskupije. Susret je započeo svetom Misom u banjalučkoj katedrali koju je predvodio biskup dr Marko Semren.

Nakon svete Mise djelatnici Caritasa su se upoznali s radom i kontekstom u kome djeluje Caritas biskupije Banja Luka te obišli uredsku središnjicu, zgradu Centra za život i obitelj, zgradu Socijalno edukativnog centra, dom za stare osobe, radionice, farmu krava i siranu, kao i samostan Trapista. Monsinjor dr Miljenko Aničić, ravnatelj Caritasa banjalučke biskupije bio je domaćin susreta i upoznavao djelatnike sa stanjem i problematikom na terenu.
Ovaj studijski posjet organiziran je u okviru projekta Ured za izobrazbu s ciljem izgradnje kapaciteta djelatnika i volontera Caritasa u BIH i boljim upoznavanjem sa projektima i programima, institucijama i kontekstom u kojem djeluje Caritas u BIH.

http://www.carbkbih.org/index.php?option=com_content&view=article&id=455:studijski-posjet-caritasu-biskupije-banja-luka&catid=35:vijesti&Itemid=67

 

Schreibe einen Kommentar