SIR TRAPIST NA VINOSAURU

PRIPREMLJENA SIJENAŽA STOČNOG GRAŠKA
30. May 2013.
POSIJAN POSTRNI KUKURUZ
12. June 2013.


BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić otvorio je Šesti internacionalni salon vina "Vinosaur 2013", koji je u Banjaluci okupio 75 izlagača iz 14 zemalja.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka održala kontinuitet ove manifestacije i zahvalio organizatoru, kompaniji "Frutela", što je uspjela da svake godine održi njen visok nivo.

"Za domaću publiku ovo je prilika da vide šta je to novo na tržištu vina koje je vrlo probirljivo i konkurentno, a za naše proizvođače prilika da ponude nešto svoje", rekao je Radojičić


BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić otvorio je Šesti internacionalni salon vina "Vinosaur 2013", koji je u Banjaluci okupio 75 izlagača iz 14 zemalja.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka održala kontinuitet ove manifestacije i zahvalio organizatoru, kompaniji "Frutela", što je uspjela da svake godine održi njen visok nivo.

"Za domaću publiku ovo je prilika da vide šta je to novo na tržištu vina koje je vrlo probirljivo i konkurentno, a za naše proizvođače prilika da ponude nešto svoje", rekao je Radojičić.

On je dodao da se, osim istočne Hercegovine, koja ima tradiciju proizvodnje vina, proizvodnja širi i na kontinentalni dio Srpske i da se u Krajini i Posavini danas mogu naći ozbiljni proizvođači.

Nenad Malešević, direktor kompanije "Frutela", očekuje rekordnu posjetu u naredna dva dana, s obzirom da je na prošlogodišnjoj manifestaciji bilo oko 1.200 posjetilaca.

Malešević je rekao da ova manifestacija ima svoje mjesto na mapi ovakvih događaja u regionu. Dok se manifestacije sličnog tipa u regionu otkazuju zbog krize, nezainteresovanosti publike ili neodgovarajućeg tržišta, u Banjaluci nije bilo tih problema.

On je dodao da se na "Vinosauru" predstavilo i 15 izlagača delicija u gastrosegmentu, kao i pet izlagača sa vinskim asesoarom, dok spektar etiketa obuhvata više od 450 vina iz vodećih regiona.

"Broj izlagača nije opredjeljujući. Mi smo se rukovodili time da ‘Vinosaur’ zadrži visok kvalitet proizvođača. Mislim da ova minifestacija ne zaostaje za bilo kim", rekao je Malešević.

ZZ Livac se predstavila sa svojim originalnim sirom Trapistom u gastro kutku.

 

Leave a Reply