IZASLANSTVO SPLITSKO DALMATINSKE ŽUPANIJE POSJETILO ZZ LIVAČ

POČELA PRIPREMA SIJENAŽE
16. June 2011.
PRIPREMA ROLO BALA
1. July 2011.

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije boravilo je u utorak 21. lipnja u Banja Luci, gdje su, u prostoru Banjalučke biskupije i na poziv biskupa mons. dr. Franje Komarice, dogovoreni razgovori s hrvatskim predstavnicima u Vladi Republike Srbije o međuregionalnoj gospodarskoj suradnji

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije boravilo je u utorak 21. lipnja u Banja Luci, gdje su, u prostoru Banjalučke biskupije i na poziv biskupa mons. dr. Franje Komarice, dogovoreni razgovori s hrvatskim predstavnicima u Vladi Republike Srbije o međuregionalnoj gospodarskoj suradnji.

Ovu prigodu su iskoristili da posjete ZZ Llivač i upoznaju se sa njenim radom. Obišli su farmu i naravno pogon za proizvodnju originalnog sira Trapista. Direktor zadruge mr. Draženko Budimir je upoznao prisutne o radu zadrugei  njenim planovima za budućnost. Gosti su imali priliku degustirati originalni sir Trapist i upoznati se sa povješću ovoga proizvoda i samostana Marija Zvijezda.

Županijsko izaslanstvo predvodio je Ante Sanader, župan i Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine, te Ivan Škaričić, saborski zastupnik i gradonačelnik Omiša, Blaženko Boban, gradonačelnik Solina, Zlatko Ževrnja, načelnik Općine Dugopolje i Miroslav Buličić, bivši generalni konzul RH u Banja Luci.

Posjet Banja Luci i uspostava suradnje na razvoju zajedničkih gospodarskih projekata uz mogućnost korištenja fondova Europske Unije, dogovoreni su prigodom posjeta biskupa Komarice sjedištu Splitsko-dalmatinske županije početkom svibnja ove godine. (ika)

 

 

Schreibe einen Kommentar