ZZ LIVAČ ugostila delegaciju istočnog Branderburga

Nešto novu na ZZ Livač
20. July 2019.
Festival sira i vina Višegrad, sa Turističkom organizacijom opštine Laktaši.
31. August 2019.

Delegacija Privredne komore Republike Srpske i Opštine Laktaši je, u oktobru prošle godine, bila u studijskoj posjeti Brandenburškoj regiji, u okviru projekta “KOOPLokal“- Jačanje saradnje Privredne komore i Opština na pružanju podrške ekonomskom razvoju na lokalnom nivou.

Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović, danas je bio domaćin delegaciji regije Istočnog Brandenburga.

„Drago mi je da su gosti uzvratili posjetu, te smo imali priliku da im, pored prezentacije o našoj opštini i uživo pokažemo da sa pravom nosimo titulu jedne od najrazvijenijih opština u Republici Srpskoj“, istakao je Karapetrović.

Goste je zanimalo, pored privrednih i turističkih potencijala ove lokalne zajednice, stanje broja firmi koje posluju na području opštine.

„Pričali smo o raznim temama i obećali su da će sljedeći put kada budu dolazili, povesti i određen broj privrednika, jer ih je zainteresovalo kada smo im rekli da je na području naše opštine najzastupljeniji metalski, elektro i drvoprerađivački sektor“, dodao je načelnik Laktaša.

Takođe, predsjednik Privredne komore Istočnog Brandenburga, naglasio je da je na sastanku sa delagacijom Privredne komore RS, dogovoreno da će predstavnici oba konzorcijuma konstantno razmjenjivati informacije i pozivati privrednike i predstavnike institucija, iz svoje zemlje, na događaje koje, u okviru EEN-a, bude organizovala mreža RS, odnosno Brandenburg.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, pokazao je gostima turistički potencijal opštine, te su obišli Banju Laktaši, kao i Zemljoradničku zadrugu „Livač“.

Comments are closed.