Održan poslovno – turistički sajam

Poslovno – turistički sajam
27. April 2019.
Prilog Tv N1 o ZZ Livač
6. May 2019.

U sklopu projekta “Heritage route- from Trappists to Border guards” financiranog iz programa INTERREG IPA CBC Croatia- Bosnia and Herzegovina- Montenegro, Caritas Banja Luka organizirao je poslovno- turistički sajam u centru Banja Luke.

Sajam se održao 03. 05. 2019. u Domu omladine, Đure Daničića br. 1 u Banja Luci.

Na sajmu je sudjelovalo 30 izlagača, lokalne turističke zajednice gradova Lipika, Garešnice, Banja Luke, Laktaša, Gradiške, turistička organizacija Republike Srpske, turističke agencije, te domaći poljoprivredni proizvođači.

Poljoprivredni proizvođači su predstavili svoju ponudu pružanja usluga u ruralnom turizmu, ali i različite vrste sireva, proizvoda od meda, aronije, domaćih jela i ostalog što se proizvodi na njihovim imanjima.  Pored toga posjetitelji su mogli pogledati i različite suvenire koje rade Udruženja aktivna na ovome području, dekupaži, ukrasi, mirisne svijeće, nakit, itd.

Predstavili su se i proizvođači prirodnih krema, sapuna od različitih domaćih proizvoda iz organskog načina proizvodnje.

Na sajmu je bilo moguće se informirati i o samom projektu “Heritage route” i sa turističkim ponudama prekograničnog područja kao i sa dobrobitima projekta za lokalne zajednice.

Svi izlagači i posjetitelji su bili složni da se ovakve manifestacije trebaju održavati češće.

Ulaz na sajam je bio besplatan.

https://www.youtube.com/watch?v=1mgmePtBjnY

Odgovori