Razgovor sa načelnikom Laktaša oko sprovedbe pojekata

Christine He oduševljena sirom Trapistom
3. June 2017.
Posjet ZZ Livaču
18. June 2017.

Dana 8.6.2017. godine održan je sastanak direktora Caritasa biskupije Banja Luka dr. Miljenka Aničića, sa načelnikom općine Laktaši g Rankom Karapetrovićem. Sastanak je održan u kabinetu načelnika u općini Laktaši. Na sastanku su bili prisutni još i načelnik odsjeka za lokalni ekonomski razvoj g. Dragan Kelečević i direktor ZZ Livač dr. Draženko Budimir.

Razgovarano je o projektima koje će Caritas biskupije Banja Luka, da implemenita u narednom periodu, a odnose se na prekograničnu suradnju. Načelniku su predstavljeni detalji obadva projekta “We Care”, koji se odnosi na brigu za stare i nemoćne i “Heritage Route” koji se odnosi na promociju turističke ponude.

Za ovaj drugi projekt iskazan je veliki interes lokalne zajednice da se uključi u njegovu provedbu, budući da je promocija turizma i domaćih porizvoda jedan od značajni aspekata u kojoj se općina Laktaši pronalazi. Takođe, je razgovarano o mogućoj suradnji na projektu “Poštujmo žene iz ruralnih područja” gdje bi općina Laktaši mogla da uzme primjere dobre prakse i aktivira udruženja žena koja djeluju u ovoj lokalnoj zajednici.

U svakom slučaju postoji obostrani interes za nastavak i do sada dobre suradnje. Dogovoreno je će se g. Karapetrović pridružiti na dočeku naših partnera u ponedjeljak na ZZ Livaču.

Na kraju smo se i dotakli tekućih pitanja vezanih za rad ZZ Livač i proizvodnju sira Trapista. Direktor Caritasa je još jednom napomenuo na potrebu za dodatnim zemljišnim površinama, sa kojima bismo uposlili i nove djelatnike.

 

Odgovori