ZZ Livač na sajmu turizma u Beogradu

ZZ Livač na sajmu turizma u Minhenu
20. February 2019.
Prva pošiljka sira Trapista za Švedsku
11. March 2019.

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu trećeg sajamskog dana je promoviran banjski turizam u Republici Srpskoj, te su prisutni imali priliku da pogledaju promotivne filmove o banjama “Mlječanica”, “Slatina”, “Kulaši”, “Laktaši”, “Vrućica”, “Dvorovi” i “Vilina Vlas”, i upoznaju se sa kompletnom ponudom kako turističkom, wellnes, spa ali i zdravstvenim uslugama. Banje Republike Srpske ovom prilikom predstavile su se zajedno kao Grupacija banja Republike Srpske. 

ZZ Livač, sa svojim sirom Trapistom bio je prisutan cijelo vrijeme na štandu Turističke organizacije Republike Srpske. Poseban prezentacija je bila u sklopu TO Banja Luka i TO Laktaši.

Turistička organizacija grada Banja Luka predstavila se 22.2.2019. u petak sa prezentacijom turističke ponude Banja Luke gdje je prezentovan i novi promotivni video grada Banja Luka, prezentovano je eto selo-muzej Ljubačke doline, koje je predstavio sam vlasnik etno sela. Takođe, u okviru gastro prezentacije predstavljeni su spelcijalaciteti etno sela,svi prisutni su imali priliku da se upoznaju sa gastro specijalitetima banjalučkog kraja kroz degustaciju sira Trapista, kojega proizvodi ZZ Livač u suradnji sa samostanom Marija Zvijezda, sa vinima Jungić, Kozjeg sira sa Poljoprivrednog domćinstva Klekovača, te suhomesnatih proizvoda-Mesnice kod Laze.

U okviru trećeg dana 23.2.2019. godine, predstavljanja na sajmu turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Republike Srpske, Turistička organizacija opštine Laktaši predstavila je gastro ponudu, promociju zanatske pivare Gorštak, zemljoradničke zadruge Livač i Agrodestil iz Laktaša. Tradiciju i zvuke potkozarskog kraja dočarali su Kulturno umjetničko društvo iz Potkozarja, spletom pjesama i igara iz ovog dijela Srpske.

Odgovori