ZZ Livac na sajmu turizma i gastronomije u Novom Sadu

Posjeta poljoprivrednih proizvođača iz Salzburga (Austrija)
2. October 2018.
ZZ Livač podržao manifestaciju “Kupujmo domaće”
19. October 2018.

ZZ Livac se predstavila na 47. medunardonom sajmu turizma i gastronomije zajedno sa turistickom organizacijom Laktasi.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević svečano je otvorio 47. Međunarodni sajam turizma i Sajam gastronomije sa Izložbom vina, koji se održava od 10. do 14. aprila na Novosadskom sajmu.
Prisutnima su se na ceremoniji otvaranja obratili i državni sekretar u Ministarstvu regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dragan Stevanović, kao i generalni direktor Novosadskog sajma dr Dragan Lukač.
– Veliko mi je zadovoljstvo što je Grad Novi Sad domaćin jedne ovako važne sajamske manifestacije koja svojim ciljevima, sadržajem i kvalitetom po 47. put dokazuje svoj značaj. Investiranje i promocija turizma brzo može dati rezultate, i činjenica je da turizam postaje vrlo važna privredna grana koja utiče na ukupno ekonomsko stanje u zemlji. Za početak, prvo mi u Novom Sadu sami treba da prepoznajemo i vrednujemo ono što imamo, a zatim da uložimo još više rada i truda da utkamo kvalitet u svoju zajednicu. Uvek nas obraduje vest kada vidimo da stranci preporučuju Novi Sad kao jednu od najpoželjnijih turističkih destinacija na svetu. Mi smo svesni da je turizam jedan od najvećih razvojnih potencijala i svakako je u planu intenzivnije delovanje na planu turističke promocije. Turizam bi u budućnosti trebao da bude ozbiljan privredni resor koji bi Novom Sadu doneo ekonomski profit i doprineo njegovom ukupnom razvoju. Mi idemo ka tom cilju, i svakodnevnim zalaganjem i predanim radom, gradimo put ka stvaranju moderne evropske destinacije – privlačne i za privrednike, investitore, ali i za turiste iz čitavog sveta – rekao je gradonačelnik Vučević.
Na ovim sajmovima učestvuje 120 izlagača iz osam zemalja, koji će predstaviti turističke potencijale, a posetioci će biti u prilici za vide premijerne letnje aranžmane i uplate putovanja uz popuste. Sajam turizma se po prvi put održava u proleće, a izlagači smatraju da je to pravo vreme za ponudu letnjih aranžmana. U okviru Sajma gastronomije posetioci će svakoga dana moći da uživaju u Gastronomskom kutku, u programu “Bogatstvo različitosti” koji predstavlja gastronomski milje Vojvodine, kao i na Izložbi vina na kojoj će biti predstavljeno 20 vinarija.

Odgovori