Veleposlanica Cormack posjetila samostan Marija Zvijezda

Računica – RTRS
29. Listopad 2017.
Sir Trapist u bucinom ulju
8. Studeni 2017.

Veleposlanica SAD u BiH, Maureen Cormack, 3.11.2017. godine je posjetila trapistički samostan “Marija Zvijezda” u Banja Luci. Dobordošlicu su joj poželjeli brat Franjo, redovnik u samostanu i dr.sc. Draženko Budimir, direktor ZZ “Livač”.
U prijateljskom razgovoru veleposlanica Cormack je upoznata sa poviješću reda Trapista i njihovim dolaskom u Banja Luku. Obišla je crkvu, sakristiju, kriptu i redovničko groblje koje se nalazi u krugu samostana. Mogla je vidjeti dio bogate povijesti Trapista i šta su sve oni dobro uradili za cijeli ovaj region. Brat Franjo je gošću upoznao sa bogatom poviješću i načinu života u zajednici, i povukao paraelu života nekad i u današnje vrijeme.
Neizostavna je bila degustacija originalnog sira Trapista, koji se radi u suradnji sa ZZ “Livač”. Direktor Zadruge je gospođi Cormack ispričao svrhu i razloge osnivanja Zadruge, kao i djelatnosti kojom se Zadruga bavi. Prezentirao joj je rad Caritasa biskupije Banja Luka kao i neke od projekata koji su u tijeku. Na kraju smo dobili obećanje da će prvom prilikom posjetiti i ZZ “Livač”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *