Počinje berba krastavaca u plasteniku
6. May 2017.
Posjeta predstavnika poljoprivrednih Udruženja iz EU
20. May 2017.

Uoči otvaranja 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, održano je prestižno natjecanje u kvaliteti prehrambenih proizvoda.  U kategoriji „Mliječni proizvodi, sirevi i sladoled“ prijavljeno je 110 uzoraka mliječnih proizvoda i sireva iz cijele regije, a svojom izvrsnošću posebno se istakla Caritasova Zemljoradnička zadruga Livač koja je dobila zlatnu medalju za originalni sir trapist „Marija Zvijezda“ i veliku zlatnu medalju za tvrdi sir „La Trappe“.

Proizvodnja sira na ZZ Livač utemeljena je stoljetnoj recepturi, a sir trapist „Marija Zvijezda“ zaštićen je kod Međunarodne organizacije za intelektualno vlasništvo u Ženevi te jamči visoku kvalitetu i originalan okus.

Sir „ La Trappe“ je jedan od novih proizvoda koji se radi u ZZ Livač, tehnologija izrade je ista kao i kod polutvrdog sira Trapista, s tim da je vrijeme dozrijevanja za ovaj proizvod godinu dana. On spada u grupu tvrdih sireva.

Svečanoj dodjeli priznanja i nagrada prisustvovao je dr. Draženko Budimir, direktor ZZ Livač koji je tom prilikom izjavio kako su ove nagrade potvrda kvaliteti i jedinstvenosti sira trapista ali je to ujedno i nagrada potrošačima i jamstvo da je tehnologija proizvodnje nepromijenjena.

Zemljoradnička zadruga Livač dobitnik je mnogih međunarodnih priznanja i nagrada, a ove zlatne medalje iz Novog Sada već treći put potvrđuju kontinuiranu predanost izvrsnosti proizvoda.

Odgovori